Kaolin powstaje podczas procesu wietrzenia skał i nazywany jest także glinką. Charakteryzuje się zdolnościami chłonnymi i stanowi bardzo popularny środek do produkcji pudrów i podkładów. Jego zawartość w preparacie może wynosić nawet 60%.
Mam na imię Ola. Jestem dyplomowaną kosmetyczką, masażystką i manicurzystką. Zawodowo zajmuję się stylizacją paznokci. Uwielbiam zakupy, kosmetyki, makijaż i wszystko co związane za paznokciami. A poza tym jestem zapalonym kibicem skoków narciarskich i miłośniczka kabaretów.